Bättre och bättre.

Algoritmen blir allt bättre och bättre och ikväll så “inkasserades” första fullpoängaren. Nu är ju det sannolikhetslära vi leker med så fullpott eller inte fullpott för en omgång här och var spelar mindre roll, då det inte ska bli det. Men lik förbannat, ett skönt kvitto att den är på rätt väg.

Prognos uppdaterad 2016-10-21 17:18
H
Vinstchans
B
FHC ✔66%34%LIF
KHK ✔57%43%BIF
RBK 35%65%LHF ✔
SAIK ✔54%46%ÖHK
DIF40%60%LHC ✔
VLH35%65%FBK ✔

Så vad är det som gör den bättre och bättre? 3 stora faktorer.

1. I och med att algoritmen jobbar med historisk data, från och med 2010, så utgår den utifrån mönster den hittar i det datat. Enkel logik. Inledning på denna säsongen skiljer sig tvärt från dessa säsonger som algoritmen känner till. Många av de lagen som kom in med lägre Power Rank har haft positiv inledning och vice versa med de lagen med hög Power Rank. Därav en “anpassningsperiod” för algoritmen med nya utfallsmöjligheter.

2. Modellarbetet är under ständig utveckling. Varje söndag reviderar jag modellen, testar nya infallsvinklar och hypoteser. De nya hypoteserna testkörs sedan med algoritmen och därefter så blir det beslut på go/no go på den nya vinkeln. Därmed blir, eller finns iallafall chansen till att, algoritmen blir lite lite bättre varje vecka.

3. Sannolikheten. Efter en halvdan föregående vecka så har algoritmen öppnat med 8/11 rätt denna vecka. Det är bra.