HVilket lag

Då är HV71 för första gången sen 2010 klara för en SM-final i hockey(de har nog inte varit i någon annan SM-final heller, men en gardering). WAAPS hade 4-1 i matchserien som det mest logiska utfallet och så blev även fallet.

Vilket lag som är favoriter till SM-guld verkar pendla från dag till dag bland våra experter. WAAPS har inte kört någon simulering för finalen än så låter det vara osagt ur ett dataperspektiv vilka som faktiskt är favoriter av FHC, BIF och HV71.

Mats Wennerholm på Aftonbladet skriver om HV efter semifinalvinsten:

Så här bra har ni inte varit sedan senaste SM-guldet 2010.

Ett uttalande som, inte bara av finalbiljett i sig, kan styrkas av Power Ranken. I Onsdags passerade man nämligen sin tidigare toppnotering från Mars 2013 (datat för WAAPS går endast tillbaka till 2010/2011 säsongen). Starkt av Mats att ha koll på det!

HV är nu uppe på 692. Skulle de nå över 700 så blir de det 6:e laget att göra det sen mätningarna började (låter som SMHI). Färjestad, Frölunda, Luleå, Skellefteå (som varit belägrade över 700 i många år) samt Växjö är lagen som sen tidigare återfinns i skaran sen tidigare.

Grafen visar HV’s Power Rank genom åren med en “smoother” som jämnar ut toppar och dalar.

Tog även fram en graf som visar jämförelse med övriga lag genom åren. De flesta av topparna är Skellefteås och som ni ser på de och även HV’s, lagen värderas som starkast i ett slutspel då linjerna når sina toppar i en aggressivare stigning.

Men, välkomna till finalen HV.