Businessman standing and reading newspaper

It is getting better & better.

Modellarbetet har det, som jag var inne på i förra inlägget, lagts en hel del tid på. Fokus under sommaren har varit att på att använda skott tillsammans med mål/poäng för att definiera hur bra lagen är. Detta har gjorts med gott resultat där modellen blir omkring 2 procentenheter bättre med hjälp av “shot metrics”. Genom PDO kan vi till exempel få indikationer om ett lag över/underpresterar. Genom CORSI kan vi få fram om en förlust är “ologisk” eller inte. Mycket gott för det med sig alltså! Men.. En datorkrasch under Augusti gör att mitt byggda program för att hämta in skott försvann. Så, det kommer när det kommer. Modellen är byggd och verifierade på data fram till SM-finalen HV-BIF men jag får inte in nya skott.

Det kommer när tid finns.

Men det finns ju förstås positiva saker att skriva om. Gott arbete under September för att få modellen att bli mer precis gör att den faktiskt blev ganska mycket bättre. Jag skrev ett inlägg om att WAAPS ev. var världens bästa modell med 66.5% i början av Augusti.

Nu, med uppdateringar når vi 69.7%!

Detta är faktiskt en bra siffra. Riktigt bra.

Med det sagt, här har vi kvällens siffror som är väldigt “aggressiva”. Skälen till det är ganska enkla, tidigare så har formen rullat mellan säsongerna i modellen vilket förstås är väldigt märkligt. Form finns förtecknat på två sätt, lång form och kort form. Dessa två är ju de samma första fem omgångarna vilket gör att bra form i början på säsongen får dubbel kraft. Så att ha vunnit första matchen ger väldigt bra effekt. Att förlora i sudden mot Frölunda borta som nykomling är klart bättre än att förlora mot Malmö med 5-0.
Rätt eller fel? Det får vi se efter kvällen.

Prognos uppdaterad 2017-09-21 06:54

H
Vinstchans
B
✔ FHC89,1%10,9%KHK
✔ MIK66,1%33,9%RBK
SAIK51,1%48,9%FBK ✔
BIF30,4%69,6%HV71 ✔
✔ ÖHK30,4%69,6%LHF
LHC11,0%89,0%VLH ✔
✔ DIF10,6%89,4%MIF