Luleå – Hv71

För att få en liten djupare förståelse för hur algoritmen fungerar så kommer det att väljas ut en match här och var där vinstchanssiffran analyseras. Enkelt att inleda denna Söndag då det endast finns en match att välja. Luleå – Hv71.

Siffrorna ovan är alltså utifrån hemmalagets synvinkel. Viktat mot motståndarlagets förmåga.
Under “Reader Rating” kan du själv bedöma hemmalagets, i detta fall Luleås vinstchans.

————————————————————

Luleå finner vi på en 7:nde plats i tabellen. Hv71 på en 5:e i en haltande tabell. Så det struntar vi precis som algoritmen i.

Power Rank-mässigt är Luleå ett bättre lag än Hv71. Power Ranken fungerar som den gamla gympaleken, där man tog varandras snören som hängde baktill och det gällde att ha så många som möjligt. Slår du ett lag, så adderar du dens PowerRank, förlorar du så subtraherar du PowerRanken. Fjolårets resultat viktas in och blir mindre viktig för var omgång som passerar. Därmed har Luleås starka fjolårssäsong fortfarande tillräcklig påverkan för att ha övertaget på Hv71 i Power Ranken.

+Luleå

Algoritmen viktar olika kolumner olika, alltså det är bättre att ha höga siffror i vissa. En sådan är form. Formen räknas ut som Power Ranken men innehåller endast senaste matcherna. Här har HV är starkt övertag med sina 4-1 på sina senaste fem matcher. Luleå kommer med 3-2 varav två av segrarna landat efter straffar.

+Hv

Övriga kategorier som vägs in till Hv’s fördel idag är:

  • Hittills starkare borta (3-1) än hemma (3-2).
  • Svag, men fortfarande övertag inbördes möten (2-2) (en övertidsseger för LHF).
  • Hv har både producerat fler mål och släppt in färre än LHF denna säsong.