New Season Incoming.

Hockeyn är på ingång vilket innebär att även BetterThanAMonkey varvas igång igen. Denna gång på en högre växel. Fokuset kommer som vanligt att ligga på vinstsannolikhetern och i mån av tid artiklar. Tyvärr är det där med tid en ond faktor. 

Till det positiva, 2018-2019 kommer Better Than A Monkey även leverera sannolikheter för världens bästa ishockeyliga, NHL. Jag har under ett år jobbat med algoritmen/modellen för just NHL till och från. Problemet har varit att få det automatiserat till en sådan nivå att jag helt enkelt ska hinna med. 

Så vad är skillnaden på NHL och SHL? NHL är svårare att predicera. Inget snack om det. Finns flertalet andra sajter som levererar vinstsannolikheter till NHL. Flertalet med fler parametrar än WAAPS (eller BET-M som den heter i min vetenskapliga artikel*) men med vad jag kan se lägre accuracy. 

Så vad är målet? Better Than a Monkey? Nej. Better Than the rest. WAAPS ska vara världens bästa modell för att förutse ishockey. 

Historiskt sett ser det rimlig ut. Det bästa med data är att vi faktiskt kommer veta det om 10 månader. 

Så. BetterThanaMonkey fokuserar främst på att leverera sannolikheter för kommande säsong. NHL. SHL. Ett bettingprojekt kommer även att publiceras för att visa på WAAPS förträfflighet.

*Mer om artikeln och bettingprojektet kommande vecka.