Karlskrona HK – Djurgårdens IF

Här har vi ett mycket spännande möte på ingång. Säsongens hittills mest förbättrade lag (KHK) tar emot säsongens mest försämrade lag (DIF).

November har som många vet varit ett riktigt uppvaknande för Karlskrona. På sex matcher har KHK endast mäktat med en seger (mot Leksand) och 2 mål framåt. Detta efter den där chockstarten på säsongen som överraskade de flesta i hockeysverige. Men som vi var inne på så påvisade deras PDO att en vändning neråt var att vänta och det är den vi har fått se i November (läs mer om det här).

Djurgården å sin sida har vi börjat se ett trendbrott på äntligen. En relativt väldigt stark November (4-2) jämfört med övriga säsongen (2-13) gör att DIF är inne i en positiv trend för att vara DIF anno 2016/2017. Detta medför att DIF är knapp favorit i fredagskvällens möte.

Frågan vi bör ställa oss är varför de inte är större favorit än 46-54?

Karlskrona och Djurgårdens Power Rank
PositionTeamPower RankWeek ChangeSeason ChangePoint Predicton
10 ↓DIF434-10-9854.1
14KHK350 815076.6

Snabbt summerat ser algoritmen att KHK och DIF inom snar framtid kommer att bryta sina trender. Som sagt, ett mycket spännande möte. Seriens mest förbättrade lag som har usel form mot seriens mest försämrade lag som har bra form. Vad tror ni? Hur stor är Karlskronas vinstchans? Fyll i reader rating ovan!